Groene Leefstijl

Waarom

We zien dat de aarde onvoorstelbaar veel schade oploopt door grootschalige exploitatie van natuurlijke bronnen en grondstoffen. Vaak zijn het onomkeerbare processen. Tegelijkertijd worden de rijken rijker en de armen steeds armer. Als wereldgemeenschap lopen we grote risico’s.

Omdat weinig mensen benul hebben van de impact van hun manier van leven, willen wij dat inzicht geven en praktisch helpen bij het vinden van een andere weg.

De nieuwe toekomst die in het verschiet ligt is veel rijker voor iedereen, gezonder en oneindig veel mooier. De weg daar naartoe begint met een groene leefstijl.

Wie

Groene Leefstijl is een initiatief van Peter Clignett, Robbert Clignett en Karin Bakkers.

Alle drie zijn we doordrongen van de noodzaak om ons aandeel in de belasting van de aarde terug te dringen. Wij willen bewuster betere keuzes maken en leren welke dat zouden kunnen zijn.

Wij willen, met hulp van velen die op dit vlak al kennis hebben verzameld, bewust kiezen voor een groene leefstijl. Dat zal eerst lichtgroen zijn.

Op deze site willen we kennis delen, in de hoop hiermee mensen aan te sporen een vergelijkbare weg te gaan.

Hoe

Wij publiceren artikelen over uiteenlopende onderwerpen en doen suggesties ter uitbreiding van kennis, inzicht en ervaringen. Daarbij streven we naar gedegen onderbouwing (bronvermelding).

Wij denken het beste resultaat te bereiken met praktische aanwijzingen, liefst verduidelijkt met een  filmpje.

Omdat er al veel informatie beschikbaar is zullen we vaak daarnaar verwijzen.

In de nabije toekomst hopen we het aantal betrokkenen te vergroten, zodat het effect van  deze website en de gerelateerde activiteiten betekenisvol kan zijn.

Redacteuren

Respect voor aarde en medemens heb ik met mijn opvoeding meegekregen. Wij aten thuis biologisch-dynamische producten, die we ophaalden bij een particulier steunpunt. Bij mijn afstuderen, stedenbouwkunde, stond groen letterlijk centraal. Later heb ik werk gemaakt van het verduurzamen van gebouwen. Lees meer
In meerdere opzichten lijk ik erg op mijn vader. "De appel valt niet ver van de boom” is dan bij mij ook zeker van toepassing. Naast onze gemeenschappelijke liefde voor film voel ik, net zoals hij, een noodzaak actief te zijn op het gebied van duurzaamheid. Mijn vader is er al jaren mee bezig, waardoor ik al enige tijd geleden getriggerd werd om me erin te verdiepen. Recent moest ik een korte film editen met de boodschap dat onze wijk van het gas af moet. Lees meer
Al jaren maak ik me zorgen over onze aarde, over hoe we die zelf aan het verpesten zijn. Natuurlijk deed ik mijn best: Ik gebruikte plantaardige middelen om mezelf te verzorgen, scheidde mijn afval, steunde goede doelen en kocht fair trade producten. Toch bleef ik met een machteloos gevoel zitten. Ik wilde meer doen en toen ik er ruimte en tijd voor had verdiepte ik me er steeds meer in. Lees meer
WordPress Theme built by Shufflehound. © Copyright 2018   | Designed by Robbert Clignett  |   All Rights Reserved | Ontwerp logo: Shayenne Bakkers